Rana popularizacija umjetnih trepavica

Iako mnogi misle kako su umjetne trepavice nastale u novije vrijeme to nije istina. Naime, povijest seže čak u 19. stoljeće kada su žene uz pomoć igle direktno u kapke unosile ili lijepile komadiće svoje kose. Početkom 20. stoljeća, 1911. godine, Anna Taylor je patentirala umjetne trepavice. 

Široku popularnost su doživjele kada ih je na filmskom platnu nosila holivudska glumica Seena Owen, a nakon toga i brojne druge glumice iz doba zlatnog Hollywooda 40-ih i 50-ih godina 20. stoljeća. Njihova masovnija prodaja započela je 2015. godine kada ih je frizer Karl Nessler počeo prodavati u svom salonu.

Velik broj varijacija za uljepšavanje

Danas umjetne trepavice dolaze u velikom broju različitih dužina, gustoća i boja, a također ih je moguće pronaći kao parcijalne ili pojedinačne kada se svaka trepavica ili snopić od nekoliko trepavica lijepi na prirodne trepavice ili pak u jednom komadu. 

Savršene umjetne trepavice
Umjetne trepavice su elegantne i lijepe

Za one koji vole transformacije ili dramatičniji izgled na tržištu postoje i modeli s cirkonima, perjem i raznim drugim dodacima.

Koraci nanošenja umjetnih trepavica

Iako na prvi pogled njihovo postavljanje djeluje kao vrlo zahtjevan i kompliciran proces tome nije tako. Kako biste ih lakše nanijeli slijedite iduće korake:

  1. uvijte svoje prirodne trepavice kako bi se one umjetne stopile s njima te kako bi prirodne napravile svojevrsnu potporu umjetnim 
  2. nanesite maskaru na prirodne trepavice kako biste dobili dramatičniji završni dojam i kako biste izbjegli grudice i nagomilavanje maskare
  3. pripremite one umjetne tako što ćete na njih nanijeti malo ljepila za trepavice
  4. koristite pincetu kako biste ih precizno postavili i to na način da ih zalijepite što bliže prirodnim 

Održavanje je važno za ljepotu lica

Kako biste svoje umjetne trepavice mogli koristiti i nekoliko puta, vrlo je važno da nježno i pravilno rukujete s njima. Naime, vrlo je važno nakon skidanja najprije ukloniti s njih tragove ljepila. Zatim ih treba pažljivo oprati toplom vodom i sapunom te osušiti i spremiti do idućeg korištenja (najbolje u kutijicu u kojoj su i kupljene).

Video: Umjetne trepavice za početnike!

Trajnija opcija za lijep izgled

Ukoliko vam njihovo svakodnevno stavljanje i skidanje predstavlja problem u smislu poteškoća pri stavljanju ili prevelikog oduzimanja vremena, rješenje za vas je ugradnja umjetnih trepavica.

Naime, one se mogu zalijepiti na prirodne i trajati do šest tjedana. Jedino na što je potrebno paziti je da tada ne koristite uljane odstranjivače šminke koji bi mogli rastopiti ljepilo.

Iz iste kategorije: