Učinkovita zaštita za kosu

Tijekom cijele godine, a posebno tijekom ljetnih mjeseci, kada je kosa izložena štetnim UVA i UVB sunčevim zračenjima te moru ili kloriranoj vodi iz bazena, nužno je adekvatno se brinuti o njoj kako se ne bi oštetila. 

Upravo su maske za kosu jedno od odličnih rješenja toga problema jer pružaju sve važne nutrijente za kosu koja potom ostaje njegovana i zdrava. A tako neće doći do potrebe za njezinim neželjenim skraćivanjem.

Temeljna njega kose

Govoreći o njezi kose i zaštiti od neželjenih vanjskih utjecaja, kako mehaničkih tako i termičkih, osim maski, vrlo je važno i korištenje balzama. Naime, balzami za kosu pripadaju osnovnim proizvodima za njegu kose. 

Balzami za kosu - prije poslije
Balzami za kosu pomažu pomaže popraviti oštećenu kosu

Oni štite kosu od vanjskih utjecaja i sprječavaju pucanje vlasi te se nanose na 3 do 4 centimetra do korijena kose nakon čega se nekoliko minuta ostavljaju na kosi kako bi djelovali. Ukoliko ne koristite maske za kosu, balzami su nešto što nikako ne biste trebali preskakati u njezi svoje kose.

Karakteristike maski za kosu

Osim što znaju da pomaže kosi, vrlo malo korisnika maski za kosu znaju koja je zapravo njezina namjena te što je razlikuje od drugih sličnih proizvoda. Naime, ona je za razliku od nekih drugih kozmetičkih proizvoda bogatijeg sastava zbog čega:

Video: Zašto koristiti maske za kosu? Koliko često treba koristiti masku za kosu?

Suprotno mišljenjima, maska za kosu ne bi se trebala koristiti prilikom svakog pranja kose, već jednom do dva puta tjedno, ovisno o učestalosti pranja. S obzirom na njihovu hranjivost, one se nanose na 4 do 5 centimetara od korijena kose te se na kosi ostavljaju 15 do 20 minuta kako bi djelovale.

Trikovi za lijepu i zdravu kosu

Kako bi vaša kosa uvijek bila zdrava, čvrsta i sjajna, donosimo vam nekoliko savjeta za korištenje najpopularnijih proizvoda za njegu kose:

  • Prije stavljanja bilo kakvog proizvoda na kosu, prvo je dobro isperite šamponom
  • Ne utrljavajte maske i balzame za kosu u vlasište
  • Za bolju apsorpciju maske za kosu umotajte kosu u ručnik i malo ju osušite fenom
  • Kupujte kozmetičke proizvode za njegu kose ovisno o njenim potrebama
  • Ne pretjerujete s količinama proizvoda, posebno kada se radi o maskama koje su koncentriran proizvod kako ne biste dodatno otežali kosu i ubrzali njezino mašćenje

Budete li se pridržavali ovih savjeta, imat ćete prekrasnu kosu na kojoj će vam mnogi zavidjeti.

Iz iste kategorije: