Sastavni dio moto opreme

Ukoliko ste veliki zaljubljenik u motocikle, sigurno posjedujete i mnogo moto opreme, a moto rukavice su dio nje. Iako se može činiti kako se one nose isključivo tijekom zimskog razdoblja, to je pogreška. 

Naime, moto rukavice služe za bolje prianjanje ruku na upravljač motocikla, ali isto tako i štite ruke od hladnoće i naleta vjetra koji pri velikim brzinama kakvima se voze motocikli, mogu oštetiti kožu ruku. S obzirom da dolaze topliji mjeseci, u nastavku vam donosimo kratak vodič za izbor idealnih komada za to razdoblje.

Važnost kvalitetnog materijala moto opreme

Moto rukavice moguće je pronaći u različitim materijalima, no ti različiti materijali mogu činiti i veliku razliku u osjećaju nošenja. Stručnjaci kažu kako je najbolje odabrati kožne moto rukavice, no za toplije vrijeme se ipak savjetuje perforirana koža kako bi se omogućio protok zraka kroz rukavice. 

Moto rukavice za muškarce i žene
Moto rukavice za zaštitu dlanova i prstiju

Ukoliko kožu smatrate preopterećujućom, možete se odlučiti i za motorističke rukavice od sintetičkih i laganijih materijala koje će također pružati zaštitu i koje će održavati ruke hladnijima.

Moto rukavice bez pristiju za bolje hlađenje

Ukoliko vam je ipak prevruće u klasičnim rukavicama s prstima, jedno od mogućih rješenja su i moto rukavice bez prstiju koje štite dlanove i šake, a hlade prste. Iako nisu klasične, i ova vrsta ima podstavljenu zaštitu na ključnim mjestima pa će vas ujedno i štititi i hladiti u vrućim mjesecima. 

Video: Top 5 najboljih moto rukavica

Ne nosite jeftinu moto opremu bez dodatne zaštite

Mnogi se zbog manjka budžeta odlučuju na kupovinu jeftinije moto opreme pa tako i moto rukavica, no s obzirom da one ne služe za grijanje ruku već za njihovu zaštitu, nema razloga za nošenje moto rukavica koja vas samo hlade, a ne štite. Stoga se pri kupnji uvijek vodite time da najbolje moto rukavice moraju imati:

  • dobru podstavu
  • zaštitu od klizanja
  • gel jastučiće
  • ostale zaštitne mjere

Držanje volana je kao važan parametar

Kada govorimo o moto rukavicama, držanje volana je vrlo važan parametar jer on mora biti dobar tijekom cijele godine. Zato prilikom kupnje valja razmisliti o tome hoće li vaše nove moto rukavice omogućiti dobro držanje volana kada su suhe i kada su mokre. To je ključno za vašu sigurnost, a i vrlo je izvjesno da će se ponekada smočiti ili od znoja ili od kiše. Ukoliko se držanje volana s motorističkim rukavicama ne mijenja, odabrali ste idealan model. 

Iz iste kategorije: