Carnet domene za tvrtke i obrtnike

U današnje vrijeme prisustvo na internetu je obavezno, kako na privatnom – tako i na poslovnom planu. Sve je više internet korisnika i broj raste nevjerojatnom brzinom, te ćemo uskoro biti povezani sa svim korisnicima na svijetu. Osim društvenih mreža na kojima možemo sami kreirati vlastiti sadržaj, za kreiranje web stranice potrebne su i internet domene, a Carnet domene namijenjene su za tvrtke i obrtnike.

Što su domene?

Internet domena adresa je web stranice na internetu i preko nje se korisnik povezuje sa serverom na kojem se nalazi sadržaj. One su samo veza do hostinga i nemaju tehničke specifikacije, već su sve jednake neovisno o registru. Web hosting je zaslužan za brzinu vaše web stranice, broj korisnika koji može primiti web stranica i za razliku od domene svaki hosting je drugačiji. Registracija domena se održava na period od godine dana na više i nikada ih ne možete posjedovati zauvijek. 

Odabir domene

Prilikom odabira Carnet domene nemate previše izbora, jer se ona mora registrirati prema imenu tvrtke. Ako pak ne želite besplatnu .hr domenu za tvrtku, tada možete sami birati naziv i ekstenziju na kojim želite stvarati internet sadržaj. Nastojte smisliti što kraće i lakše pamtljiv naziv za domenu, jer će po njoj vaši korisnici oslovljavati web stranicu. Možete birati exact match domenu, koja će opisivati ono što radite (npr. Popravaklaptopa.hr), ili na neki brend (npr. Logout.hr).

SEO optimizacija web stranica

Također ne propustite sljedeći članak koji govori o SEO optimizaciji:

Zasjajte pri vrhu pretraživanja na Googleu

SEO optizimacija za Google je usluga koja od vaše tvrtke može učiniti veliki proboj na tržište. A što ona podrazumijeva? SEO je kratica od engleskog izraza Seach Engine Optimization, odnosno optimizacija za tražilice. Više pročitajte ako slijedite linku.

Carnet domene

Pod Carnet domene spadaju .hr domene koje su besplatne za firme ili obrtnike u Hrvatskoj. Ove domene se biraju prema nazivu vaše firme, a svakih godinu dana ih morate produljivati, kao i obične. Razlika je samo što ove domene ne plaćate, a ostale plaćate na godišnjoj bazi. Na Infonet web stranici možete jednostavno registrirati domenu prema vlastitoj želji u tri koraka:

  1. Smislite naziv domene koju želite registrirati i provjerite je li slobodna. Ako nije slobodna probajte odabrati drugu ekstenziju domene ili promijenite naziv
  2. Dodajte željenu domenu u košaricu i po potrebi neke druge stvari, kao npr. SSL certifikat
  3. Uplatite novac za plaćanje i to je to. Vaša domena je registrirani i biti će spremna za korištenje kroz nekoliko minuta.

Kada ste registrirali domenu, povežite je s web hostingom i vaša web stranica je spremna za rad.

Želite saznati kako kupiti Bitcoin? Registrirajte se na neku online mjenjačnicu, odaberite količinu Bitcoina koju želite kupiti i uplatite novac putem kartice. Više o tome možete pročitati ako slijedite linku.

Iz iste kategorije: