VPS hosting nudi brojne prednosti

Odlučite li na internet postaviti svoje web stranice, morat ćete ih negdje smjestiti i povezati s nekom domenom. Usluga povezivanja s domenom naziva se registracija domene i sastoji se od toga da sami odaberete neki naziv i ekstenziju koje će korisnici morati upisati da dođu do vaše web stranice. A da bi im uopće i mogli pristupiti, moraju biti smještene na nekom poslužitelju, odnosno računalu koje je stalno spojeno na internet.

Usluga smještaja web stranica naziva se web hosting koji je dostupan u više različitih vrsta. VPS hosting je jedna od vrsta koja je vrlo popularna jer nudi odličan omjer uloženog i dobivenog.

Virtualno mjesto na poslužitelju

VPS hosting web stranica vam omogućuje da dobijete svoje virtualno mjesto na nekom poslužitelju koje onda možete koristiti za smještaj web stranica, ali i za razne druge stvari. VPS je kratica od Virtual Private Server. A upravo činjenica da dobivate virtualno mjesto je najveća prednost VPS hostinga web stranica. Naime, to znači da ćete taj svoj dio na poslužitelju moći koristiti kako god vama odgovara, odnosno moći ćete instalirati potrebne programe i slično.

VPS hosting
VPS hosting je izolirani dio fizičkog namjenskog poslužitelja s vlastitim resursima kao što su procesor, memorija i prostor na disku

Isto tako, korištenje poslužitelja od strane drugih korisnika neće nimalo utjecati na vas i vaš rad što je još jedan od razloga zašto se mnogi danas odlučuju za ugovaranje VPS hostinga internetskih stranica.

Sučelje za administriranje web mjestom

Kako biste svojim web mjestom na poslužitelju mogli jednostavnije upravljati, možete se koristiti nekim sučeljem. Danas je najpopularnije svakako cPanel sučelje koje omogućuje vrlo jednostavno administriranje uslugom VPS hostinga. Tako pomoću njega možete:

  • Upravljati e-mailovima
  • Prebacivati datoteke na i s poslužitelja
  • Konfigurati razne postavke
  • Upravljati korisnicima itd.

Sve to pa i puno više možete putem cPanel sučelja, a valja napomenuti kako se radi o grafičkom sučelju koje je vrlo slično raznim aplikacijama koje redovito koristite. Zato ne biste trebali imati problema s njegovim korištenjem.

Ugovorite VPS hosting

VPH hosting web stranica se danas vrlo lako i brzo može ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki koje nude te usluge. Mnoge od njih nude veliki asortiman usluga koje bi vam mogle biti potrebne, poput registracije domene, ugovaranja SSL certifikata i slično. Ako su to sve usluge koje vam trebaju, najbolje je pokušati sve ugovoriti kod jedne tvrtke.

Što je VPS hosting? Vodič za početnike za virtualne privatne servere.

Na taj način ćete vjerojatno dobiti i određeni popust, ali kasnije ćete sve moguće probleme rješavati na jednom mjestu, što će vam sve zajedno uštedjeti vrijeme i novac.

Iz iste kategorije: