Ugovorite web hosting putem brojnih tvrtki

Kada napravite svoje web stranice, bilo da ih napravite samostalno ili vam ih netko drugi napravi, potrebno je da ih negdje smjestite kako bi one stalno bile dostupne na internetu. Za to se koristi usluga web hostinga, odnosno usluga njihovog smještaja na neki server. Dostupne su razne opcije, od zakupa cijelog servera pa do smještaja na jednom dijelu servera.

U svakom slučaju, zbog velikog izbora raznih mogućnosti, svatko će lako pronaći ono što mu najviše odgovara. A sve možete ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki koje su danas dostupne na tržištu. 

Koje vrste hostinga internetskih stranica se nude

Bez obzira koje se informatičkoj tvrtki koja nudi takve usluge obratite, uglavnom ćete moći odabrati nešto od sljedećih vrsta web hostinga:

  • Dijeljeni
  • Reseller
  • VPS
  • Zakup servera
web hosting koji vam odgovara
Zbog velikog izbora raznih mogućnosti, svatko će lako pronaći web hosting koji mu najviše odgovara.

Dijeljeni web hosting je najjeftiniji i ne pruža toliko napredne opcije kao ostali. Njegovim ugovaranjem dobivate mjesto na nekom serveru koji se tako dijeli na puno korisnika. To može dovesti do određenog usporavanja servera, što se može loše odraziti na vaše web stranice.  

Reseller web hosting je nešto potpuno drugačije i on omogućuje da svoj dio servera ponudite drugima, odnosno da „iznajmite“ svoj dio prostora na serveru. Ovo je odlično za one koji rade web stranice i žele klijentima dati potpunu uslugu, odnosno gotove web stranice uz hosting internetskih stranica.

Virtualni privatni server

Virtualni privatni server (Virtual Private Server) je kratica za VPS web hosting.

VPS hosting ima brojne prednosti, a između ostalog imate mogućnost korištenja raznih sučelja za administraciju, kao što je cPanel sučelje. Više možete saznati u videu: cPanel i zašto nam je potreban?

Riječ je o vrlo naprednoj vrsti smještaja web stranica i danas je to jedan od najčešćih izbora mnogih.

Iz iste kategorije: