Web hosting kao jedna od važnih internetskih usluga

Web hosting je usluga koja omogućuje pojedincima i organizacijama da svoje web stranice učine dostupnima putem interneta. Tvrtke koje pružaju ove usluge, poznate registrari, posjeduju ili iznajmljuju servere na kojima se pohranjuju podaci i datoteke web stranica. 

Kada korisnici žele posjetiti vašu web stranicu, njihovi preglednici šalju zahtjev serveru na kojem je stranica smještena, a server vraća tražene datoteke koje preglednik prikazuje kao web stranicu. Bez hostinga internetskih stranica, vaša stranica ne bi mogla biti dostupna online, stoga je odabir pravog hosting rješenja presudan korak u izgradnji i održavanju uspješne web prisutnosti.

Kako bi vam sve gmail poruke uvijek dolazile u glavni spremnik pristigle pošte, morate povremeno provjeriti neželjenu poštu.

Pronađite najbolju uslugu za svoje web stranice

Postoji nekoliko različitih vrsta web hostinga, svaka sa svojim prednostima i nedostacima, ovisno o potrebama korisnika. Neke od popularnijih vrsta su:

  • Dijeljeni hosting
  • Reseller hosting
  • VPS 
  • Dedicirani server

Najjeftiniji je dijeljeni web hosting koji korisnicima omogućuje da dobiju mjesto na nekom serveru, no u tom slučaju nemaju mogućnosti prilagodbe, kao npr. instaliranja svojih aplikacija.

Kako odabrati najbolji hosting internetskih stranica

Odabir najboljeg hostinga internetskih stranica može biti izazovan, s obzirom na mnoge dostupne opcije. Neke od stvari na koje trebate obratiti pažnju su:

  • Performanse i pouzdanost – tražite pružatelje usluga s visokom stopom uptime vremena (99,9 % ili više) i brzim serverima
  • Kvalitetna podrška – tražite pružatelje usluga koji nude 24/7 podršku putem različitih kanala (telefon, e-mail, live chat), primjerice ako imate problem uz gmail poruke, da to možete što brže riješiti
  • Sigurnost – tražite pružatelje usluga koji nude osnovne sigurnosne značajke kao što su SSL certifikati, redovite sigurnosne kopije i zaštitu od DDoS napada

Kad sve te činjenice uzmete u obzir, možete pronaći najboljeg pružatelja koji će vam pružiti sve što vam je potrebno.

Iz iste kategorije: