Isplati li se i kako kupiti Bitcoin?

Tradicionalna ulaganja u dionice ili nekretnine su veoma stabilna i nude gotovo siguran porast investicije na dugoročno. Problem kod ovakvih ulaganja je što je porast veoma mali i potrebne su velike količine novaca da bi se zaradilo s ulaganjem. Zbog toga sve više ljudi (pogotovo mladih) traži neke nove načine ulaganja koji bi im mogli donesti zaradu preko noći. Bitcoin je jedna od najpopularnijih tema kada je pitanje brze zarade, a kroz tekst ćemo Vam objasnit što je on, kako funkcionira i kako kupiti Bitcoin u par jednostavnih koraka.

Što je Bitcoin?

Najjednostavnije objašnjenje samog Bitcoina je elektronička valuta. On nema fizički oblik, limitiran je na 21 milijun komada, svaki komad se može podijeliti na milijunti dio (Satoshi), transparentan je i ima javnu knjigu svih transakcija. Ovo su neke od njegovih najbitnijih karakteristika, a još je važno spomenuti i to da ne postoji centralizirana ustanova koja ga kontrolira.

Kako kupiti Bitcoin?
Bitcoina je elektronička valuta i nema fizički oblik

On se nalazi na blockchainu koji je decentraliziran i ima javnu knjigu u kojoj se nalaze svi novčanici, broj Bitcoina koji pohranjuju i svaka transakcija. Sve ovo je nužno za njegov rad i mogućnost potvrđivanja transakcija, a veliki plus u odnosu na klasične valute su niske cijene slanja, fiksna količina i to što ga kontroliraju korisnici. Bitcoin je veoma kompleksan i gotovo je nemoguće nekome u jednom tekstu objasniti sve o njemu, stoga je ovo u kratkim crtama najosnovnije, a u nastavku ćemo Vam objasniti kako kupiti Bitcoin.

Kako kupiti Bitcoin?

Kada je tek stvoren njegova kupnja bila je veoma kompliciran proces, te on nije imao ni vrijednost. Sve je počelo kada je jedan od njegovih najranijih pobornika za čak 10 tisuća Bitcoina kupio dvije pizze i to je prva Bitcoin kupnja ikada.

Nakon toga, njegova vrijednost je u porastu uz česte rastove i padove, te sada iznosi 7,000 dolara. Ako se pitate kako kupiti Bitcoin, odgovor je sljedeći. Registrirajte se na neku online mjenjačnicu koja nudi kupnju, te potvrdite svoj identitet. Odaberite količinu Bitcoina koju želite kupiti i uplatite novac putem kartice. Nakon što ste uplatili, u Vaš novčanik će stići Bitcoin i postali ste vlasnici!

Oprez kod ulaganja

Veoma je važno napomenuti da su tehnologija temeljena na blockchainu i sam Bitcoin i druge kriptovalute veoma novi. Zbog toga se nemojte zaletati s ulaganjima i prije ulaganja detaljno proučite sve o tome u što ulažete. Imajte na umu da je ovo tržište veoma volatilno i kako preko noći može skočiti u cijeni, tako može i pasti.

Želite otvori bаnkarski rаčun u inostrаnstvu? Onda si sa klikom na povezavu pročitajte članak na tu temu.

Iz iste kategorije: