Drveni bager kao dječja igračka

Kad djeca razviju dovoljno motorike da se igraju samostalno, dobro je kupiti neke kvalitetne igračke koje će im pomoći u razvijanju drugih sposobnosti. Uvijek se preporučuje da uzmete igračke koje su dugotrajne i koje se neće brzo potrgati, a ujedno nisu napravljene od plastike koju dijete može staviti u usta! Drveni bager je odlična igračka, koja će dugo vremena zabavljati vaše dijete i pomoći mu u razvijanju mašte.

Drvene igračke su dugotrajne

Najbolji materijal za igračke je svakako drvo! Drvo je dovoljno veliko, glatko i teško da ostavlja dojam kvalitetne i prave drvene igračke koja traje, a dovoljno je lagano da se može lako prenositi i može se doraditi i popraviti ako bude potrebe! Drvo se neće potrgati kao plastika ako padne, a neće ni dobiti udubinu kao što bi dobio lim!

Kvalitetan drveni bager
Drveni bager

Drveni bager

Jedan primjer odlične igračke od masivnog drveta je drveni bager – igračka koja razvija djetetovu motoriku. Taj bager ima dijelove koji se miču i kojima se može „kopati rupa“, što djetetu predstavlja određeni zadatak. Može se voziti po podu, jer postoje gumene gusjenice koje će zaštititi i bager i pod i dječje prste!

Video: Saznajte dijelove bagera

Dimenzije i težina  igračke

Bager je žute boje i lako ćete ga primijetiti kad ga tražite, a krov bagera je otvoren, što znači da unutra možete staviti i figurice i druge stvari! Dimenzije ove igračke su 28 centimetara x 12,5 centimetara x 20 centimetara i ne preporučuje se djeci mlađe od 3 godine zbog manjka motorike. Vi možete procijeniti da li je vaše dijete sposobno igrati se s ovakvom igračkom! Ona svakako može izdržati grublju igru, ali imajte na umu i da je drvena igračka poprilično jaka kad se s njom netko udari!

Zaštita od uništavanja

Bitno je da znate kako je drveni bager napravljen vrlo kvalitetno te se dijete s njim može igrati i na otvorenom i na zatvorenom, ali nije napravljen da se ostavlja na otvorenom! Drvo koje je izloženo kiši i vlazi trune te zato sve drvene igračke koje imate treba držati unutar vašeg kućanstva!

Briga o drvenim igračkama

Već smo rekli da se one ne smiju držati vani, ali postoje još neki savjeti. Čišćenje radite samo kad je potrebno i nikad nemojte uranjati drveni bager u tekućinu. Napunite sprej bočicu s vodom i nekim blagim sapunom te octom. Nasprejajte igračku i prebrišite suhom krpom. Možete ju staviti na sunce da se brže osuši, ali ne na jako sunce na dugo vrijeme jer može doći do pucanja u boji!

Iz iste kategorije: