Bicikl bez pedala za djecu u najranijoj dobi

Djeca u određenoj dobi dobivaju potrebu za nekom novom, dinamičnijom vrstom kretanja. Razvijaju svoju motoriku i vježbaju svoje tijelo na razne načine, a dobro je i kad im mi u tome pomognemo. Način na koji možete podržati svoje dijete i njegovu naviku kretanja je jednostavan, kupite bicikl bez pedala. Ovo se također zove „balance bike“, odnosno balansni bicikl.

Što je bicikl bez pedala?

Kao što i samo ime govori, on nema pedale, dijete se gura i ima dovoljno stabilnosti da u svakom trenutku stavi noge na pod i drži se u zraku, a opet vježba balans svaki put kad digne noge.

Bicikl bez pedala će omogućiti vašem djetetu da u najranijoj dobi krene s učenjem stabilnosti
Bicikl bez pedala

Ovo je idealna igračka i poklon za svaku prigodu – Božić, rođendan… Bicikl bez pedala će omogućiti vašem djetetu da u najranijoj dobi krene s učenjem stabilnosti.

Odabir bicikle bez pedala

Nije teško kupiti dobar bicikl bez pedala, nema baš puno loših modela, ali je problem u tome da ih ima jako puno i teško je naći ono što vašem djetetu paše!

Zbog toga je dobro da pregledate sljedeće stavke, a svakako uključite dijete u izbor. Ako to ne napravite, postoji šansa da će odbiti vožnju. Ovako će automatski dobiti osjećaj važnosti i ravnopravnosti.

Kočnice na bicikli

Trebate li kočnice? Je li vaše dijete dovoljno veliko da razumije za što služe? Trebate li ograničavanje skretanja? Uzimate li „spužvaste“ gume ili one koje se zaista pumpaju? Ovisno o djetetetu, obratite pažnju da li bicikl ima ove stvari.

Materijal izrade

Aluminij, željezo ili drvo? Aluminij je dobra kombinacija prenosivosti i kvalitete, željezo je najjače, ali i nešto teže, dok je drvo prenosivo i ergonomski prikladno, ali može istrunuti.

Veličina kotača

Dobro razmislite i o veličini kotača. 12“ je dobro za manju djecu, a 14“ za više predškolce. Postoje i 16“ ili 20“ veličine, ali one se rijetko koriste jer u toj dobi djeca već nauče voziti bicikl.  Takvi se bicikli koriste kao pomoć u razvoju djeteta.

Visina bicikle

Po pitanju visine, vaše dijete bi trebalo koljenom zatvarati kut nešto veći od 90 stupnjeva! Nije dobro da je sjedalo prenisko pa da su noge skvrčene, a nije dobro ni da cijelo vrijeme bude na prstima! 

Kaciga za bicikl

Svakako razmislite i o kupovini kacige jer, iako je bicikl bez pedala malen i ne čini se kao da je dijete u opasnosti, ozljede glave uvijek mogu biti problematične! Osim toga, svakako pokušajte izmjeriti visinu djeteta, duljinu nogu i slično, tako da imate te okvirne mjere ako kupujete online!

Tražite poklon za dijete? Zašto ne bi izabrali drveni bager. Više o ovoj igrački možete pročitati u članku pod nazivom “Drveni bager kao dječja igračka“.

Iz iste kategorije: