Pretvorite kupaonicu u carstvo stila i opuštanja

Uređenje kupaonice izazov je kojemu treba pristupiti promišljeno. S obzirom da je dosta elemenata u kupaonici statično, poput kade ili tuš kabine, WC školjke i umivaonika, odabir namještaja u kupaonici nešto je teži, jer morate u obzir uzeti i sva ograničenja koja statični elementi postavljaju.

Saloni namještaja danas imaju jako puno kupaonskog namještaja koje možete izabrati i svoju kupaonici učiniti prekrasnim mjestom u domu.

Dobra organizacija u kupaonci

Iako kod uređenja kupaonice prije svega pažnju posvećujemo izgledu, dobra organizacija kupaonskog prostora trebala bi biti na prvom mjestu. Razlog tomu je što se u kupaonici sigurno nalazi mnogo sitnih stvari kojima je potreban dobro osmišljen prostor za pohranu, kao što su:

  •  sredstva za čišćenje
  •  kozmetika
  •  stvari za osobnu njegu
  •  uređaji poput fena, aparata za brijanje i slično

Upravo radi toga, kod odabira kupaonskog ormarića ili kupaonskog bloka, prije izgleda pozornost obratite na to koje su mogućnosti organizacije, koliko koji element ima ladica i otvorenih i zatvorenih polica, kojih su dimenzija i koliko su pristupačne. A tek nakon toga, obratite pozornost i na stil.

Kvalitetni materijali kupaonskog namještaja

Osim pohrane, kod namještaja u kupaonici važno je pronaći i opcije od kvalitetnih materijala. Opremanje kupaonice izazov je iz dva razloga. S jedne strane, u kupaonici često vladaju uvjeti koji su ekstremniji nego u drugim dijelovima doma, zbog visoke količine vlage u zraku i vode, a s druge strane, u kupaonicama se također mnogo češće koriste nešto jače kemikalije za čišćenje doma. 

Zbog toga je važno pronaći kupaonski namještaj koji je napravljen od materijala prilagođenih za korištenje na takvim mjestima. Uz to, uvijek je dobro uložiti u materijale koji se jednostavno održavaju, kako bi čišćenje kupaonice bilo lakše.

Usklađeni stil namještaja za kupaonicu

Na kraju, kod odabira namještaja za kupaonice, dobro je posvetiti malo pažnje i stilu. Ako niste sigurni odakle krenuti, dobro je stvoriti neki motiv kojeg ćete se držati u uređenju. Na primjer, odredite jednu glavnu boju ili paletu boja koju ćete koristiti u prostoru.

Kupaonski blokovi najčešće dolaze u bijeloj boji, no uzorcima se možete poigrati u detaljima poput ručki ili pak na radnoj površini. Kupaonski ormarići s otvorenim policama pak daju vam mogućnost da po želji mijenjate dekorativne elemente, što namještaju daje dodatnu fleksibilnost. Prostor možete ukrasiti funkcionalnim dekoracijama poput kupki ili soli za kupanje u lijepim posudama.

Iz iste kategorije: