Pretvorite kupaonicu u carstvo stila i opuštanja

Uređenje kupaonice izazov je kojemu treba pristupiti promišljeno. S obzirom da je dosta elemenata u kupaonici statično, poput kade ili tuš kabine, WC školjke i umivaonika, odabir namještaja u kupaonici nešto je teži, jer morate u obzir uzeti i sva ograničenja koja statični elementi postavljaju.

Saloni namještaja danas imaju jako puno kupaonskog namještaja koje možete izabrati i svoju kupaonici učiniti prekrasnim mjestom u domu.

Dobra organizacija u kupaonci

Iako kod uređenja kupaonice prije svega pažnju posvećujemo izgledu, dobra organizacija kupaonskog prostora trebala bi biti na prvom mjestu. Razlog tomu je što se u kupaonici sigurno nalazi mnogo sitnih stvari kojima je potreban dobro osmišljen prostor za pohranu, kao što su:

  •  sredstva za čišćenje
  •  kozmetika
  •  stvari za osobnu njegu
  •  uređaji poput fena, aparata za brijanje i slično

Upravo radi toga, kod odabira kupaonskog ormarića ili kupaonskog bloka, prije izgleda pozornost obratite na to koje su mogućnosti organizacije, koliko koji element ima ladica i otvorenih i zatvorenih polica, kojih su dimenzija i koliko su pristupačne. A tek nakon toga, obratite pozornost i na stil.

Kvalitetni materijali kupaonskog namještaja

Osim pohrane, kod namještaja u kupaonici važno je pronaći i opcije od kvalitetnih materijala. Opremanje kupaonice izazov je iz dva razloga. S jedne strane, u kupaonici često vladaju uvjeti koji su ekstremniji nego u drugim dijelovima doma, zbog visoke količine vlage u zraku i vode, a s druge strane, u kupaonicama se također mnogo češće koriste nešto jače kemikalije za čišćenje doma. 

Moderno ogledalo u kupaonici

Zbog toga je važno pronaći kupaonski namještaj koji je napravljen od materijala prilagođenih za korištenje na takvim mjestima. Uz to, uvijek je dobro uložiti u materijale koji se jednostavno održavaju, kako bi čišćenje kupaonice bilo lakše.

Usklađeni stil namještaja za kupaonicu

Na kraju, kod odabira namještaja za kupaonice, dobro je posvetiti malo pažnje i stilu. Ako niste sigurni odakle krenuti, dobro je stvoriti neki motiv kojeg ćete se držati u uređenju. Na primjer, odredite jednu glavnu boju ili paletu boja koju ćete koristiti u prostoru.

Kupaonski blokovi najčešće dolaze u bijeloj boji, no uzorcima se možete poigrati u detaljima poput ručki ili pak na radnoj površini. Kupaonski ormarići s otvorenim policama pak daju vam mogućnost da po želji mijenjate dekorativne elemente, što namještaju daje dodatnu fleksibilnost. Prostor možete ukrasiti funkcionalnim dekoracijama poput kupki ili soli za kupanje u lijepim posudama.

Iz iste kategorije: