Ricinusovo ulje ima razne dobrobiti na tijelo

Ricinusovo ulje posjeduje razne antioksidanse i ima odlična protuupalna svojstva, te je u zadnjih nekoliko desetaka godina sve popularnije u svijetu. Ulje se koristi u razne svrhe, a iako je biljka ricinusa otrovna, ekstrakt njenih sjemenki je ljekovit. Ono je glavni sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda, a zanimljivo je da se koristi i lokalno izvana i unosi u tijelo oralnim putem. Kroz današnji tekst upoznati ćemo vas s simptomima i problemima kod kojih vam može pomoći.

Simptomi kod kojih ricinusovo ulje pomaže

U slučaju da imate slab imunitet ili probleme s nekim težim bolestima, ricinusovo ulje vam može pomoći. Pokazalo se je kao učinkovit dodatak u liječenju multiple skleroze, parkinsonove bolesti, celebralne paralize i problema s ćelavosti. Naravno, ovo ulje nije zamjena za lijek, već samo dodatak koji se koristi u liječenju.

Kvalitetno ricinusovo ulje
Kvalitetno ricinusovo ulje – ekološki uzgoj

Osim ovih nekih težih bolesti koje smo nabrojali, ulje će vam pomoći i kod raznih drugih problema, poput zatvora, menstrualnih bolova, akni, opekotina, upala, glavobolje ili gljivične infekcije.  Ovo ulje se kod mnogih ljudi smatra narodnom medicinom, no postoji i niz istraživanja na kojima je testirano.

Kako koristiti ricinusovo ulje?

Ricinusovo ulje može se koristiti oralno ili lokalno. Svakako, na oralnu konzumaciju se nemojte odlučiti prije posavjetovanja sa liječnikom opće prakse. Ovisno o problemu koji imate, ulje se koristi na sljedeće načine:

  • Ako imate problem s rastom trebavica, četkicom koju dobivate uz ulje nanesite minimalno jednom dnevno ulje na njih i obrve.
  • Kod problema s alopecijom ili ćelavosti, ulje u vlasište umasirajte rukama, te možete ostaviti preko noći da stoji.
  • Pomaže koži i uklanja bakterije sa nje. Možete ga ugrijati s trljanjem dlanova, te nanesti na lice ili dijelove kože koji pate od akni. Isto tako, ručnik namočen u ovo ulje može vam pomoći da uklonite ili smanjite bore.
  • Iako nije pretjerano učinkovito kod uklanjanja strija, može sprječiti njihov nastanak. 
  • Koristi se i za omekšavanje kože stopala, probleme sa zglobovima, smanjenje boli, te za kreiranje raznih kozmetičkih dodataka.

Kupi ricinusovo ulje

Ovo ulje ima niz dobrobiti na tijelo i može vam pomoći kod raznih problema i tegoba. Ako ste se kroz ovaj tekst pronašli, možete ga naručiti putem web trgovine Malinca.

Top kombinacija – soda bikarbona i ricinusovo ulje. Evo šta sve leći!

U ovoj trgovini dostupno je veoma kvalitetno ricinusovo ulje iz ekološkog uzgoja, koje će vam pomoći da rješite sve probleme koji vas muče. Imajte na umu da ovo ulje nije zamjena za medicinu, već samo dodatak koji će vam pomoći u liječenju težih problema.

Znate da če vam kvalitetan psihoterapeut za vrijeme terapije dati alate i upute kako se njima koristiti, no sam mentalni rad morate napraviti sam. Slijedite linku i pročitajte više o tome.

Iz iste kategorije: