Ogledalo je multifuncionalni dodatak svakom domu

Prilikom uređenja životnog prostora vrlo je važno dobro razmisliti o isticanju dobrih, a prikrivanju loših strana prostora koji uređujete. Osim dizajnera interijera i malih kolorističkih tajni poput korištenja svijetlih boja u malim prostorima i tamnih u onim većim, ogledala su odličan saveznik svakog uređenja doma.

Ona, osim što su funkcionalna, mogu vizualno dinamizirati prostor te ga učiniti većim – ovisno o njihovoj boji, obliku i stilu. Iako su vrlo podcijenjena, ona u nekim modernijim stilovima uređenja ipak doživljavaju svoju renesansu.

Dobro pozicioniranje ovog multifunckionalnog dodatka

Osim njihovog oblika, boje i stila uređenja, kako bi ogledalo u domu bilo funcionalno, ključno je njihovo dobro pozicioniranje u prostoriji. Naime, njihovo postavljanje isključivo kao ukrasa koji služi samo za popunjavanje praznog zida, u potpunosti je pogrešno i takvim načinom uređenja nećete ništa postići. 

Feng shui savjeti za ogledala u vašem domu

Ono što biste, prema mišljenju stručnjaka za uređenje interijera, trebali napraviti jest pozicionirati ogledalo na način da se u njemu odražava neki dio prostora koji je vrijedan pažnje poput lustera, terase ili zanimljive slike. Osim toga, odlično mjesto za postavljanje ogledala su i hodnici kojima uvijek nedostaje prozračnosti i svjetla što će se ovim dodatkom prikriti, isto kao i u slučaju tamnijih i drugih skučenih prostora.

Savjeti za postavljanje ogledala

Iako brojni misle da je jedini način pozicioniranja ogledala u prostoru njihovo stavljanje na zid, tome ipak nije tako. Naime, njihova velika prednost je u tome što ona ljudima u kućanstvu djeluju kao da ih uopće nema, a opet su s druge strane iznimno efektna u prostoru. Neki od zanimljivih savjeta za njihovu kupnju i pozicioniranje u prostoru su:

  • Postavljanje na način da su samo naslonjena na zid
  • Kupnja ogledala sa zanimljivim okvirom koji stilski pripada ostatku prostora te podiže izgled prostor
  • U manju prostoriju stavite velika ogledala, a u veliku manja
  • Za dodatnu dinamiku prostora sastavite mozaik od ogledala

Spa iskustvo uz ogledala

Osim što povoljno djeluju na vizualno povećavanje i osvjetljavanje prostorije, ogledala isto tako na vrlo efektan, a jednostavan način mogu doprinijeti stvaranju smirujućeg ugođaja u prostoru.

Ogledalo u kupaonici
Ogledalo u kupaonici vizualno povećava prostor

To ćete postići na način da ćete ispred njih postaviti svijeće čiju će umirujuću svjetlost ona reflektirati u cijelu prostoriju dajući joj predivan ugođaj. 

Ovisno o tome kakav ugođaj želite postići, pozicionirat ćete ih na različita mjesta igrajući se svjetlošću i sjenama.

Iz iste kategorije: