Puloveri su idealan komad odjeće za hladne dane

Puloveri su omiljeni dio jesenske i zimske garderobe s razlogom – lijepi su, moderni i griju. Jednako je omiljen i muškom i ženskom spolu, a s obzirom na to da se lako kombinira s ostalim odjevnim predmetima brzo je postao popularan kod ljudi svih uzrasta. Puloveri su izrađeni s namjenom da nas zaštite od hladnoće i vjetra, a to je posao koji oni odlično obavljaju. Osim toga, pulover se može nositi na mnogo načina i uklapa se i u sportski, i u ležeran i u malo elegantniji stil.

Vrste zimskih pulovera

Zbog čega su tako popularni?

Iako su muški puloveri svoj modni put započeli prvi, vrlo brzo su zbog svoje praktičnosti postali popularni među ženama koje su prepoznale njegov potencijal. Žene koje vole pulovere koji ističu njihov stas biraju manje modele pulovera koji će naglasiti njihovu nježnu građu i istovremeno ih zagrijati, dok neke žene vole predimenzionirane udobne pulovere u kojima se osjećaju zaštićenima i zagrljenima.

Muški puloveri
Muški puloveri

Prilikom kupovine pulovera važno je odabrati dobar materijal koji će dozvoliti koži da diše i spriječit će pojavu neugodnih mirisa. Zbog toga je važno da je pulover napravljen od kvalitetnog materijala, koji će zadržati svoj oblik i nakon više pranja i nošenja. Najbolji izbor materijala je mješavina vune i pamuka jer ona omogućuje stvaranje udobnog pulovera koji grije i u kojemu tijelo može disati.

Različite vrste pulovera

Velik je izbor pulovera, mnoštvo je uzoraka i boja, a vole ih i muškarci i žene:

  • Muškarci ih nose i bez rukava, na košulju, što je odličan poslovni look. 
  • Žene preferiraju pulovere okruglih izreza, a čest izbor su i ženski puloveri s gumbima. 

S obzirom na to da se puloveri mogu kupiti u raznim oblicima, bojama i stilovima mogu se lako kombinirati s većinom odjeće. Mlade djevojke vole kombinirati pulovere s trapericama i tenisicama, trendseterice oversized pulovere kombiniraju s kožnim hlačama, a majke djeci kupuju pulovere s likovima iz njihovih omiljenih animiranih filmova. Sve je dozvoljeno, ako se vi u tome osjećate dobro i vjerujete da vaša modna kombinacija dobro prezentira vaš stil.

Ako imate mnogo pulovera onda znate da trebate pripaziti na njihovo održavanje. Morate ih prati na ispravnim temperaturama i koristiti nježne deterdžente koji će pulovere održati mekanima i njihovu boju postojanom. 

Jedan od omiljenih dizajna pulovera je i skandinavski stil pulovera koji nikada ne izlazi iz mode, a odlikuje se šarenim uzorcima, prugama i toplim bojama. Uživajte u njima već s prvim hladnim zimskim vjetrom znajući da ste u toplom i na sigurnom.

Iz iste kategorije: