Jednostavna montaža i demontaža lanaca za snijeg

Lanci za snijeg spadaju u dio autoopreme koja će biti potrebna vozačima koji planiraju u zimskim uvjetima putovati cestama koje su prekrivene snijegom. Neki vozači koji imaju zimske gume smatraju da im oni u tom slučaju neće biti potrebni, no tome nije tako. Iako zimske gume svakako igraju važnu ulogu pri vožnji u takvim nepovoljnim uvjetima, bez dodatne opreme teško će moći proći po zaleđenim i snijegom okovanim cestama.

Automobilski lanci za snijeg su dostupni u raznim varijantama i može ih se pronaći u brojnim trgovinama s autoopremom pa ih svakako kupite ako planirate na put na mjesta na kojima ima puno snijega.

Jednostavna montaža na auto

Mnogi vozači smatraju da se lanci za snijeg teško postavljaju na auto pa ih zbog toga ne žele koristiti. No, to je daleko od istine. Tako je možda bilo s nekim ranijim modelima. No, proizvodnja autoopreme je itekako napredovala, a to se može vidjeti i kod ove vrste dodataka za auto. Lanci za snijeg za auto koji se danas mogu kupiti su vrlo sofisticirani i moći ćete ih postaviti u svega nekoliko minuta.

Montaža lanca za snijeg
Lanci za snijeg jednostavo se montiraju

Oni najbolji modeli se postavljaju gotovo sami, tj. potrebno je kotačem preći preko njih, malo pripomoći oko postavljanja i oni će se sami zategnuti. Na isti jednostavan način ćete ih i skinuti.

Kupnja prema veličini guma automobila

Kada se kupuju lanci za snijeg, potrebno je obratiti pažnju na njihovu veličinu. Na pakiranju je uvijek navedeno nekoliko veličina, a uglavnom je riječ o veličini guma na vašem autu. Ako niste sigurni koja je to veličina, taj podatak možete jednostavno provjeriti na vanjskoj strani gume. Ako kupite premale lance za snijeg, nećete ih moći postaviti na svoj auto.

Lanci za snijeg

Ako i niste posve sigurni koje kupiti, uvijek se možete obratiti za savjet prodavaču koji će vam pomoći odabrati kompatibilni model. 

Lanci za snijeg u prtljažniku za veću sigurnost

Čak i ako na automobilu imate zimske gume i čak i ako ne planirate putovanje u neke zimske krajeve, isplati se kupiti lance za snijeg i čuvati ih u prtljažniku. Oni neće zauzeti puno prostora, a nikad ne znate kada bi vam mogli biti od pomoći. S obzirom na razne klimatske promjene, ne možete biti sigurni da neće doći do neke velike snježne mećave koja vas može uloviti negdje na putu te će vam ovaj dodatak za auto biti spas za nastavak putovanja.

Iz iste kategorije: