Djelomična zaštita za parkirane automobile

Neprijatelj svakog automobila je svakako dugotrajna izloženost suncu, tuči ili ledu. Zbog nemogućnosti mnogih da svog limenog ljubimca parkiraju u garažu, on je konstantno izložen svim navedenim negativnim utjecajima. 

Ipak, dobra vijest je da danas postoji djelomično rješenje za zaštitu vozila koja su izložena negativnim utjecajima, a to je cerada za auto. Ona se na vrlo jednostavan način skida i postavlja te štiti vaš automobil od negativnih utjecaja i mogućih oštećenja koje led, tuča ili sunce mogu uzrokovati zbog čega je odličan saveznik svakog vozača.

Cerada protiv tuče je kvalitetna zaštita za auto
Automobilska cerada protiv tuče

Izbor odgovarajuće veličine cerade za auto

Kada se kupuje cerada za auto, dobro je imati na umu to da, ovisno o modelu automobila, postoje različite vrste, a one najčešće dolaze u veličinama:

  • M
  • L
  • XL
  • XXL

Veličinu cerade protiv tuče odabirete prema veličini svog automobila. Ako niste sigurni koju veličinu odabrati. uvijek možete pogledati tablicu veličina u određenoj trgovini s autoopremom ili na internetskim stranicama proizvođača. U tablici veličina, jasno su istaknute veličine za određene modele automobila tako da svatko može pronaći veličinu koja mu je potrebna.

Popularan dodatak za auto

U posljednjih nekoliko godina, cerade protiv tuče postale su najtraženiji dodatak za automobile, što nije bio slučaj u prošlosti kada su se smatrale nepotrebnim, ružnim i nekorisnim dodatkom. Ipak, zbog sve većeg broja ljudi koji su se preselili u grad gdje nemaju garaže, već su primorani parkirati na javnom parkiralištu, došlo je do veće potrebe za ovom vrstom dodatka za auto. 

Cerada protiv tuče
Demonstracija upotrebe cerade protiv tuče

Osim što štite od nečistoće i nepoželjnih vremenskih uvjeta, pomažu i kao zaštita od manjih oštećenja. Primjerice, do njih može doći uslijed pada grane sa stabla zbog vjetra i sl.

Brzo i jednostavno postavljanje na automobil

Postavljanje automobilske cerade nije zahtjevan posao i obavlja se u nekoliko minuta. Jedini problem do kojeg može doći je skidanje one koja je natopljena vodom pri čemu treba paziti da se ne smočite i zaprljate. 

Video: Cerada protiv tuče EVOII

Prilikom postavljanja cerade protiv tuče važno je odmotati je i prebaciti je preko automobila. Nakon toga treba uzeti dijelove koji su namijenjeni za njezino pričvršćivanje i vezivanje oko automobila. Vezivanje je vrlo bitno kako je vjetar ne bi podigao i kako automobil ne bi ostato bez zaštite. Kod skidanja, dijelove za vezivanje treba odvezati i pažljivo skinuti s automobila, auto ceradu smotati i spremiti do sljedećeg korištenja.

Iz iste kategorije: