Osigurajte si dobru pomoć za zalijevanje u vrtu

S obzirom da svi žude za predivnim zelenim vrtovima koji odolijevaju vrućinama i uvijek su šarenih i vibrantnih boja, važno se pobrinuti o dobrom održavanju vrta. Jedna od važnih stavki je i pumpa za protok vode. 

Naime, kada je riječ o većim vrtovima ili travnjacima vrlo je teško svakodnevno, ponekada i dva puta, ručno zalijevati vrt pa je automatsko zalijevanje najprikladniji način, a kupnja vrtne pumpe odlično je ulaganje.

Čemu služe pumpe za protok vode?

Klasična pumpa za protok vode konstruirana je kako bi olakšala korištenje vode u svrhu zalijevanja, kako u kućanstvima, tako i u industrijskim pogonima. Osim u svrhu zalijevanja vrta ili travnjaka, vrtne pumpe koriste se i za povećanje tlaka te pumpanje vode na površinu primjerice iz bunara ili pak u slučaju poplave iz određenih prostorija. 

Pumpa za protok vode
Pumpa za protok vode za zalijevanje, pumpanje ili povećanje tlaka

Upravo zbog mogućnosti njihovog višenamjenskog korištenja, prije kupnje pumpe za protok vode dobro je informirati se o njihovim specifikacijama te na temelju vlastitih zahtjeva i potreba odabrati onu koja vam najviše odgovara.

Odabir vrtne pumpe

S obzirom da na tržištu postoji velik broj različitih vrtnih pumi, prije kupnje se treba informirati o tome koje sve vrste postoje te koja od tih vrsta najbolje odgovara našim potrebama. Ukoliko kupujte neku u svrhu navodnjavanja, onda možete birati između:

  • Samousisavajućih 
  • Krilnih i
  • Potopnih 

Kada se upoznate sa svim vrstama vrtnih pumpi za navodnjavanje, proučite više modela svake od njih te prema specifikacijama koje zadovoljavaju vaše uvjete, želje i potrebe odaberite onu koja vam najbolje odgovara. 

Također, iako cijene znaju biti visoke, uložite u kvalitetnu vrtnu pumpu za protok vode koja će vam služiti dugo vremena. Ukoliko imate bilo kakvih nejasnoća posavjetujte se s djelatnicima u trgovinama vrtnom opremom koji će vam svojim savjetima sigurno pomoći u izboru.

Pročitajte i sljedeći članak: Bestway.hr – pronađi sve za savršeno ljeto

Učinkovitost hidrofora

Kada je riječ o zalijevanju i navodnjavanju vrtova, najpopularnija vodena pumpa je takozvani hidrofor. Naime, hidrofori rade na principu pumpanja određene količine vode kada u tlačnom spremniku padne njezina razina. U tom slučaju, kada hidrofor napumpa zadanu vrijednost vode on prestaje s radom i na taj način troši manje energije od ostalih modela. 

Video: Kako instalirati vrtnu pumpu za vodu

Upravo zbog svoje učinkovitosti i ekonomičnosti hidrofori su oduvijek bili jedna od najpopularnijih vrsta. Hidrofore, ali i sve druge razne vrste je najbolje potražiti u nekoj trgovini s vrtnom opremom. Dostupne su kao lokalne trgovine, ali sve se više ljudi odlučuje i za kupnju vrtne opreme online zbog iznimno velikog izbora, a nerijetko i nižih cijena.

Uređenje okoliša kuće za okućnicu iz snova

Uređenje okoliša kuće nije jednostavan posao, ali uz dobro planiranje i pripremu može proći bezbolnije nego što mislite. Okućnica se može isplanirati već prilikom gradnje objekta, ali se može i kasnije promijeniti, prilagoditi ili kompletno izmijeniti po želji.

Iz iste kategorije: