Drvene vaze su nužna potreba svakog vrta

Svatko tko uređuje svoj vrt ili terasu svakog proljeća i jeseni susreće se s istim problemom, a to je smještanje biljaka u vaze odgovarajuće veličine. S obzirom na to da je danas tržište prepuno različitih modela vaza za cvijeće, korisnici nerijetko ne znaju koju vrstu bi odabrali za svoje cvijeće. 

Jedna od najpopularnijih vrsta su svakako plastične te glinene vaze za cvijeće, a u posljednje vrijeme sve popularnije postaju i drvene vaze za cvijeće koje svakom vrtu i svakoj terasi daju dašak prirodnosti i topline.

Pažljivo birajte drvene vaze za cvijeće

Oni koji se bave vrtlarstvom ozbiljnije ili amaterski već znaju da je prilikom odabira vaze za cvijeće važno misliti o materijalu same vaze, kao i o vrsti cvijeća ili biljke koji će biti posađeni u njih. Naime, ovisno o potrebama biljaka koje ćete posaditi, odabrat ćete specifičnu vrstu. 

Drvene vaze za cvijeće
Drvene vaze za cvijeće

Tako su primjerice za drvene vaze za cvijeće idealne biljke koje ne traže puno zalijevanja jer drvo upija velik dio vode u sebe zbog čega bi biljka mogla ostati zakinuta za nužnu vodu i nutrijente.

Izrazite svoju kreativnost uz lijepo posađeno cvijeće

Osim funkcionalnosti i visoke atraktivnosti drvenih vaza za cvijeće, one su ujedno i vrlo dobar dekorativni element. Naime, osim što se mogu kupiti u vrtnim centrima i centrima koji prodaju opremu za dom, jednostavne drvene vaze uz malo kreativnosti vrlo lako možete preoblikovati i dodatno ukrasiti kako želite. 

S obzirom na pogodnost drveta kao materijala za rad, upotrebom boja za drvo koje su vrlo pristupačne moći ćete oslikati drvene vaze za cvijeće na koji god način želite. Također, u ukrašavanju vam mogu pomoći i vaši mališani pa se tako oslikavanje može pretvoriti u divnu zajedničku aktivnost.

Boho stil uređenja okoliša

Postojanjem sve većeg broja stilova uređenja interijera i stilovi uređenja eksterijera su se unaprijedili pa tako danas i na terasama i u vrtovima možemo primijetiti značajne pomake u odnosu na uređenje kakvo je bilo prije. Jedan od najdominantnijih stilova uređenja eksterijera u posljednje vrijeme je svakako boho stil uređenja koji karakterizira:

  • Upotreba prirodnih materijala
  • Bijela i bež boja
  • Pleteni i drveni elementi

Upravo se drvene vaze za cvijeće najbolje uklapaju u ovaj stil uređenja zbog čega su u istom i najviše prisutne. Svoji izgledom i materijalom izrade, one svakoj terasi i vrtu daju dozu topline, udobnosti i prirodnosti zbog čega ćete tamo htjeti provoditi sate i sate.

Iz iste kategorije: