Brojne prednosti bočnih vjetrobrana za auto

Bočni vjetrobrani za auto su jedan od dijelova autoopreme koji kod nekih vozila dolazi u obliku serijske opreme, a ako ih niste dobili, možete ih jednostavno naknadno ugraditi. Kao što im i samo ime govori,  smješteni su na bočnim dijelovima automobila, a njihova glavna funkcija je zaštititi vozača i putnike od vjetra, prašine i drugih nečistoća.

Riječ je o relativnom jednostavnom i jeftinom dodatku za auto koji vam može osigurati brojne prednosti pa svakako razmislite o njihovoj ugradnji, ako ih već nemate.

Prednosti bočnih vjetrobrana za auto

Bočni vjetrobrani za auto imaju brojne prednosti i svi koji ih imaju na autu su vrlo zadovoljni. Neke od prednosti su:

  • Zaštita od vjetra – učinkovito štite vozača i putnike od vjetra, što omogućuje udobniju vožnju
  • Zaštita od prašine i ostalog – štite vozača i putnike od prašine, lišća i ostalog, što smanjuje mogućnost da se unutrašnjost automobila zaprlja
  • Poboljšanje aerodinamike – zbog svog oblika i pristajanja poboljšavaju aerodinamiku automobila, što smanjuje potrošnju gorivu

Kako odabrati učinkovitu zaštitu od vjetra za auto

Danas se na tržištu mogu pronaći različiti automobilski bočni vjetrobrani pa su neki vozači zbunjeni i ne znaju koji točno odabrati. Zato u nastavku donosimo nekoliko stvari na koje bi trebalo obratiti pažnju:

  • Veličina –  provjerite koja veličina se može uklopiti na vaš automobil, a ako ne znate koja je to, obratite se osoblju u trgovini s autoopremom ili direktno proizvođaču
  • Kvaliteta – birajte modele koji su napravljeni od kvalitetnih materijala kako bi trajali što duže
  • Proizvođač – birajte modele od renomiranih proizvođača kako biste bili sigurni u njihovu kvalitetu
Bočni vjetrobrani za auto
Bočni vjetrobrani za auto štite vozača i putnike od vjetra, prašine i drugih nečistoća.

Naravno, ne treba zanemariti niti cijenu pa kada sve te stvari uzmete u obzir, kupiti ćete najbolje bočne vjetrobrane za svoj auto.

Jednostavno postavljanje na auto

Iako danas postoje bočni vjetrobrani za auto koji se moraju postaviti na odgovarajući način uz odgovarajuće alate, postoje i oni za koje ništa od toga nije potrebno. Naime, postoje bočni vjetrobrani za auto koji se jednostavno samo uglave na ventilacijske kanale na prozorima auta. 

Video: Jednostavno postavljanje bočnih vjetrobrana na auto

To znači da ćete ih vrlo jednostavno i sami postaviti te da vam neće biti potreban automehaničar za taj posao. Nakon što ih postavite, vožnja će vam biti puno ugodnija i dobit ćete prirodnu klimu u autu. Neće više biti zamagljivanja prozora niti ulaska kiše ili snijega, ako baš morate otvarati prozor.

Iz iste kategorije: