Rubnjaci na autu kao dodatna razina zaštite

Rubnjaci na autu su mali gumeni ili plastični dijelovi. Postavljaju se na na rubovima vrata i blatobrana automobila. Glavni zadatak im je da služe kao zaštita od oštećenja i udubljenja koje bi se mogle dogoditi prilikom parkiranja, otvaranja vrata, ali i prilikom svakodnevne vožnje. 

Naime, vjerojatno vam se barem jednom dogodilo da vam je netko ogrebao auto dok je otvarao svoja vrata i slično. Auto rubnjaci u tome ponekad mogu pomoći, ali zbog svih prednosti koje nude, svakako se isplati imati ih na svom vozilu.

Zašto montirati rubnjake na auto

Auto rubnjaci imaju funkciju zaštite, ali osim toga, mogu vam dugoročno uštedjeti novac. Svakodnevno korištenje vozila može uzrokovati razne oštećenja i udubljenja, što može dovesti do skupih popravaka. Postavljanje automobilskih rubnjaka na rubove vrata i blatobrana može pomoći u smanjenju ili potpunom sprječavanju takvih oštećenja.

Rubnjaci za auto služe kao zaštita od oštećenja.
Rubnjaci za auto su mali gumeni ili plastični dijelovi. Postavljaju se na na rubovima blatobrana automobila. Glavni zadatak im je da služe kao zaštita od oštećenja.

Osim toga, rubnjaci za auto također mogu poboljšati njegov izgled. Njihovim korištenjem možete prilagoditi izgled svog vozila i dodati mu dozu stila. Možete odabrati mdele u različitim bojama pa će svatko pronaći one odgovarajuće.

Birajte kvalitetne dodatke za auto

Pri odabiru auto rubnjaka za svoj auto, važno je uzeti u obzir nekoliko stvari:

  •  Birajte one koji su dovoljno čvrsti da zaštite vaše vozilo od oštećenja
  •  Birajte one koji su dovoljno fleksibilni da se mogu prilagoditi obliku vašeg auta
  •  Birajte one koji se najbolje uklapaju u vaš auto prema boji i stilu 
  •  Birajte one koji su jednostavni za postavljanje i održavanje

Ako vas brine kako ćete pronaći takve modele sami, rješenje se nalazi u specijaliziranim trgovinama s autodijelovima i autoopremom. Tamo radi stručno osoblje koje će vam na tememelju vašeg modela auta preporučiti najbolje rješenje.

Postavljanje auto rubnjaka

Srećom za vozače, postavljanje auto rubnjaka je poprilično jednostavan postupak. Dosta modela dolazi sa samoljepljivim trakama. Tako ih možete jednostavno zalijepiti na rubove vrata i blatobrana svog auta.

Postavljanje rubnjaka za auto

Ono što je važno je da prije postavljanja dobro očistite površinu rubova vrata i blatobrana, a sve kako bi se traka bolje zalijepila. Nakon što to napravite, skinite zaštitni sloj s trake i zalijepite automobilske rubnjake na odgovarajuće mjesto. Uvijek dodatno provjerite jesu li dobro pričvršćeni kako ne bi otpali s auta tijekom vožnje. Povremeno ih provjerite i po potrebi dobro očistite kako biste s njih skinuli svu prljavštinu koja se nakupila.

Iz iste kategorije: