Ogledala za auto za preglednost sa svih strana

Ogledala za auto su vrlo važni dijelovi koji utječu na vozačku sigurnost i iskustvo vožnje. Vozači bi trebali steći naviku redovito provjeravati ih kako bi vidjeli što se događa oko njih i kako bi ponekad mogli i prevenirati sudare i slično.

Riječ je o malim i neuglednim dijelovima autoopreme, ali iznimno važnim te se morate pobrinuti da su uvijek neoštećeni. U nastavku saznajte još neke zanimljive detalje.

Unutarnji retrovizor auta za pogled straga

Unutarnji retrovizori, odnosno unutarnja ogledala za auto postavljena su unutar vozila, na sredini i klasični su saveznici u vozačkoj sigurnosti. Omogućuju vozaču da prati vozila koja se nalaze iza njega te mu:

  •  Olakšavaju promjene vozne trake
  •  Olakšavaju parkiranje unatrag

Tehnološki napredak u automobilskoj industriji doveo je i do uvođenja automatskih zatamnjivih ogledala za auto koja poboljšavaju vizualni komfor vozača, osobito noću. Riječ je o onima koji se automatski zatamne kad se iza vas nalazi auto. To će vam omogućiti da bolje vidite iza, bez da vas automobili zasljepljuju.

Bočna ogledala za auto za širi pogled na okolinu

Bočna ogledala za auto su neophodna za praćenje prometa s obje strane vozila. Pravilno postavljena smanjuju tzv. “mrtve kutove” i povećavaju ukupni pregled okoline. Dodatno, neka vozila su opremljena i električno podesivim bočnim ogledalima za auto, pružajući vozačima veću kontrolu nad njihovim podešavanjem. To znači da ćete pomoću gumba moći vrlo jednostavno namještati njihov položaj, na vozačkoj strani, ali i na suvozačkoj.

bočna ogledala za auto
Pravilno postavljena bočna ogledala za auto su neophodna za praćenje prometa s obje strane vozila i smanjuju tzv. “mrtve kutove” i povećavaju ukupni pregled okoline.

Tvrtke koje prodaju autoopremu kao što je Hagus nude sve potrebno za zamjenu, bez obzira je li riječ o ručnim ili automatskim (električnim) automobilskim ogledalima. Također, neki modeli dolaze i s ugrađenim grijačima pa nećete imati problema sa zamagljivanjem i slično.

Jednostavna zamjena u trgovinama s automobilskom opremom 

Kada vam je potrebna zamjena ogledala za auto, zaputit ćete se u neku od trgovina koje prodaju autoopremu. Neke nude one od poznatijih proizvođača automobilske opreme kao što je Hagus, dok neke nude one raznih drugih proizvođača.

Kako zamijeniti bočno ogledalo za auto?

Bez obzira za koga se odlučite, važno je samo da kupite one odgovarajuće, odnosno ona koja odgovaraju vašem modelu auta. Ako dolazite u fizičku trgovinu autom, možete na licu mjesta od prodavača zatražiti da vam provjeri koja vam odgovaraju. Ako pak kupujete u online trgovini, možete odabrati svoj model auta te dobiti prikaz samo onih ogledala za auto koja vam odgovaraju.

Iz iste kategorije: