Pumpica za pranje stakla auta za dobru vidljivost

Mnogi vozači svjesni su činjenice da je vrlo važno uvijek imati čista prednja i stražnja stakla. To omogućuje da vidite sve ono što se događa ispred vas, ali i da dobro vidite što se događa iza vas, što je također vrlo važno. Perete li automobil u ručnoj autopraonici, uvijek dobro operite prednja i stražanja stakla. Naravno, stakla se prljaju i tijekom vožnje, a vi nećete moći stalno odlaziti u autopraonicu. Tada će vam dobra pomoć biti i tekućina za pranje stakla.

Ta tekućina se nalazi u spremniku ispod poklopca motora, a kako biste je mogli nanijeti na stakla, brine se pumpica za pranje stakla auta.

Način rada pumpice za pranje stakla auta

Pumpica za pranje stakla auta je malen dio u vozilu, a radi tako da tekućinu izvlači iz spremnika i nakon toga je raspršuje po prednjem i stražnjem staklu auta, koristeći mlaznice. Aktivira se pomoću ručice na volanu. Mlaznice izbacuju tekućinu za pranje stakla auta, a brisači je tada razmažu po cijelom staklu i tako ga očiste.

Pumpica za pranje stakla auta je malen dio u vozilu, a radi tako da tekućinu izvlači iz spremnika i nakon toga je raspršuje po prednjem i stražnjem staklu auta, koristeći mlaznice.

Cijeli taj sustav za pranje stakla auta je vrlo jednostavan, ali i vrlo učinkovit. Zato je vrlo važno da je automobilska pumpica za pranje stakla u dobrom stanju.

Održavajte automobilsku opremu

Automobilska oprema i autodijelovi moraju se održavati. Tako je važno i održavanje pumpice za pranje stakla automobila jer će samo tako biti učinkovita, ali i dugo trajati. U slučaju njezinog kvara, stakla se neće moći dobro očistiti jer neće izlaziti dovoljno tekućine. A to nikako nije dobro u uvjetima smanjene vidljivosti. 

Održavanje dijelova vezanih uz taj sustav obavit će automehaničar, a on će: 

  • provjeriti cijevi
  • provjeriti mlaznice
  • provjeriti rad pumpice, odnosno provjerit će da li uspješno usisava i izbacuje tekućinu

Kako bi cijeli sustav mogao uspješno raditi, morate po potrebi dolijevati tekućinu za pranje stakla auta kako pumpica za pranje stakla auta ne bi radila na „suho“.

Kupnja automobilske opreme

U slučaju da pumpica za pranje stakla auta ne radi, morat ćete je što prije zamijeniti kako biste osigurali da i dalje možete čistiti stakla. Taj dio spada u tipski dio, što znači da se razlikuje od modela do modela auta pa je važno pri kupnji provjeriti da se kupi odgovarajući. 

U trgovinama s automobilskom opremom možete pronaći odgovarajuće za sve modele automobila pa ne biste trebali imati problema oko kupnje i zamjene. 

Iz iste kategorije: