Automobilski dodatak za dodatno spremište

S obzirom da sve veći broj ljudi posjeduje manje, gradske automobile sve češće se javlja potreba za dodatnim prostorom za prtljagu kada se kreće na put. Ipak, kupnja novog automobila s većim prtljažnim prostorom priličan je trošak zbog čega je kupnja krovne kutije odlično i ekonomično rješenje za sve one s manjim automobilima ili pak on koji uvijek sa sobom nose puno stvari. 

Prednost ovakve vrste automobilske opreme je i njezina jednostavna montaža pa je za razliku od drugih automobilskih dodataka puno prihvatljiviji i jednostavniji izbor.

Uvjeti za krovnu kutiju na autu

Ukoliko ste se odlučili za kupnju krovne kutije koja će vam omogućiti više prostora za pohranu vaših stvari, jedini uvjet su krovni nosači koji se postavljaju na krov automobila. Iako postoji velik broj modela automobila koji dolaze s ugrađenim krovnim nosačima i dalje postoje automobili koji ih nemaju pa ih je potrebno kupiti. 

Krovne kutije su jednostavne za montažu
Krovne kutije omogućuju vam više prostora za pohranu vaših stvari

Jedino ograničenje odnosi se na rebraste krovove automobila na koje se krovni nosači, a samim tim i krovna kutija ne mogu montirati.

Pročitajte specifikacije automobilske opreme

Kada ste osigurali krovne nosače, slijedi izbor krovne kutije koja će odgovarati vašim potrebama. Naime, one dolaze u različitim veličinama, odnosno imaju različitu zapreminu te različite težiname pa tako su na tržištu dostupne:

  • One kapaciteta od 300 L
  • One kapaciteta od 400 L
  • One kapaciteta od 500 L 
  • One kapaciteta od 600L

Ovisno o tome koliko stvari planirate prevoziti, morate kupiti odgovarajući model. Ipak, stručnjaci savjetuju da kod ove vrsta dodataka za auto ne vrijedi pravilo o tome da je bolje da bude više prostora nego manje. Naime, veća, a poluprazna krovna kutija uvjetuje i veću potrošnju goriva i veće promjene u aerodinamičnosti automobila pa je najbolje onu kutiju koju ćete u potpunosti iskoristiti. 

Kvalitetni dodatak za auto je uvijek dobro ulaganje

Iako se cijene mogu kretati i do nekoliko tisuća kuna što brojnima zvuči kao prilično visok iznos za nešto što će koristiti tek nekoliko puta godišnje, prava istina je da se u kvalitetnu krovnu kutiju isplati uložiti. Naime, moderni i kvalitetni modeli dizajnirani su uz pomoć posebnih tehnologija i uz uvažavanje svih nedostataka prethodnih modela pa se mogu izdvojiti sljedeće karakteristike:

  • Modernog izgleda
  • Od izdržljivijeg materijala
  • S modernim sustavom otključavanja i zaključavanja
  • Još jednostavnije za montažu
  • Još aerodinamičnijeg oblika i nečujne pri vožnji

Iz iste kategorije: