Univerzalni krovni nosači olakšavaju prijevoz

Pakiranje za putovanje može biti poprilično stresno, pogotovo ako vas u pakiranju ograničava veličina prtljažnika ili pak dimenzije tereta koji prenosite. Kako biste putovali s manje brige oko pakiranja, tu su univerzalni krovni nosači na koje možete staviti krovne kutije, uz koje ćete sa sobom lako moći ponijeti i veću prtljagu.

Danas ih možete kupiti u brojnim trgovinama s autoopremom, a postoji i mogućnost njihovog najma, ako su vam potrebni tek par puta godišnje.

Pravi krovni nosači za vaš tip auta

Univerzalni krovni nosači za automobil odličan su dodatak, pogotovo ako često u autu morate prenositi prtljagu većih dimenzija. Za razliku od tipskih krovnih nosača koji se kupuju prema određenim dimenzijama vaše marke automobila, univerzalni krovni nosači nemaju ta ograničenja i jednostavno se mogu postaviti na već postojeće krovne nosače koje imate na automobilu. Odlikuje ih velika nosivost te vrlo jednostavno postavljanje.

Univerzalni krovni nosači
Univerzalni krovni nosači

Zbog izvanrednih tehničkih rješenja, vrlo se brzo postavljaju te vam za taj postupak nije potreban nikakav dodatan alat. Najčešće su presvučeni protukliznom gumom kako ne bi dolazilo od raznih oštećenja tijekom vožnje.

Rabljeni ili novi nosači za auto

Univerzalni krovni nosači imaju cijenu od nekoliko stotina kuna, pa ne planirate li ih često koristiti, možete razmisliti i o nabavci rabljenih. Kod toga je veoma važno provjeriti nekoliko stavki. Uvijek je dobro detaljno provjeriti stanje rabljenih univerzalnih krovnih nosača, prije svega sigurnost držača koji se montira na auto.

Video: Univerzalni krovni nosači Nordrive

On je kod nekih tipova univerzalni krovnih nosača napravljen od gume, koja tijekom vremena i izloženosti vremenskim uvjetima može postati tvrda i neelastična, što može uzrokovati loše pridržavanje nosača, čak i kada ga zategnete.

Proučite upute proizvođača autoopreme

Univerzalni krovni nosač otvara mnoge nove mogućnosti prevoženja razne vrste tereta, što bi vas moglo dovesti u iskušenje da prevezete i terete koje ne biste smjeli. Pratite upute proizvođača autoopreme, jer su one pisane kako bi vam osigurale maksimalnu količinu sigurnosti tijekom vožnje. 

Prije svega, pratite upute o nosivosti. Većina univerzalnih krovnih nosača ima nosivost od oko 100 kilograma, što treba poštovati. U suprotnom, prevoženje tereta neće biti sigurno i postoji mogućnost ispadanja. Također, dobro osigurajte teret i tijekom vožnje imajte na umu da treba izbjegavati nagle promjene u smjeru i brzini, ali i da je vaš auto sada ipak nešto viši od onog na što ste navikli, pa postoji mogućnost da ćete zapeti u niskim prolazima.

Znate da H7 LED sijalice puno bolje osvjetljavaju cestu. Zbog toga ćete pri vožnji noću ili pri vožnji u nepovoljnim vremenskim uvjetima puno bolje vidjeti cestu.

Iz iste kategorije: