Izrada kvalitetne internetske stranice zahtjeva znanje

U posljednje dvije godine zbog pandemije COVID-19 virusa internet je postao glavni medij današnjice. Sve više firmi i ljudi odlučilo se je kreirati web stranicu i na taj način biti dostupno svojim klijentima. Izrada internetske stranice nije jednostavna te ako nemate tehnička znanja neophodno je da posao prepustite profesionalcima. 

Oni će sa pažljivim pristupom slijediti vaše želje i ciljeve koje želite postići putem svoje web stranice te će kreirati web koji je dostojan prezentacije vaše firme i usluga. Kroz ovaj tekst ćemo vas upoznati s procesom izrade web stranice i što sve on obuhvaća.

Kvalitetna izrada internetske stranice
Izrada internetske stranice za desktop i mobilnu verziju

Izrada internet stranica

Prije svega, prva stvar koju morate odabrati je naziv domene stranice. Domena predstavlja njenu adresu i ovaj dio morate birati sami. Potrudite se odabrati što kraću domenu, kako bi je vaši posjetitelji mogli jednostavno zapamtiti. 

Prilikom izrade web stranice, stručnjaci imaju nekoliko zadataka, a oni su:

  • dizajniranje izgleda stranice
  • kodiranje funkcionalnosti stranice
  • optimizacija stranice za tražilice
  • oglašavanje stranice putem Googlea

Ovi koraci su neophodni da bi stranica bila potpuno funkcionalna i primala posjetu. Kroz cijeli proces ćete vi voditi firmu koja izrađuje stranicu i na njima je da vaše riječi pretvore u djelo.

Izgled i funkcionalnost internetske stranice

Glavna stvar na koju će posjetitelj internetske stranice obratiti pažnju je njen izgled i funkcionalnost. Kako bi stranica bila što brža, estetski privlačna i lako korištena, potrebno ju je detaljno isplanirati i optimizirati sve datoteke na njoj. Tako će se stranica brzo učitava i moći jednostavno koristiti. 

Također, u današnje vrijeme većina korisnika interneta za pregledavanje web stranica koristi mobitele, stoga je neophodno da stranica bude responzivna, tj. da se prilagođava veličini ekrana na kojoj se prikazuje.

U slučaju da vam je potrebna web trgovina, tada je posao nešto kompliciraniji i potrebno je pravilno integrirati:

  • sustave za plaćanje
  • povezanost proizvoda na stranici s softverom skladišta
  • maksimalno osigurati stranicu

SEO optimizacija i Google Adwords

Dva su glavna izvora kvalitetne posjete za web stranicu, a to su SEO i Google oglasi. Optimizacija za tražilice znači postići što više mjesto u listi prikaza rezultata na Googleu. Tako stranica prima kvalitetnu posjetu koja je zainteresirana za određeni upit.

Video: Nasveti za Google Adwords 2021

S druge strane, u samom početku će stranica loše rangirati na tražilicama zbog toga što je nova i nema dobar autoritet. Tu će vam pomoći Google oglasi za internetske stranice, koji omogućavaju da se vaša stranica ističe prva za određene upite, koje plaćate po kliku.

Sve ove stvari za vaš može odraditi agencija koja kreira web stranicu.

Iz iste kategorije: