Zasjajte pri vrhu pretraživanja na Googleu

Svi koji imaju svoje web stranice koje im služe za predstavljanje neke tvrtke ili oni koji imaju web trgovinu, zacijelo teže tome da privuku što je više moguće posjetitelja. Sve je u brojevima. Što više posjetitelja privučete, to je veća šansa da će netko od vas nešto kupiti. A kako privući posjetitelje? Možete ih privući raznim reklamnim kampanjama, ali najbolji način za dolazak do posjetitelja je organski, putem tražilica.

Kad netko u tražilicu ukuca određeni pojam, ako se vaša web stranica nalazi pri vrhu, velika je vjerojatnost da ćete imati puno posjetitelja. A u tu svrhu vam je potrebna SEO optimizacija web stranica.

Svemoćni Google

Malo je korisnika interneta danas koji nisu čuli za za Google. Riječ je o najpopularnijoj tražilici koju danas koristi jako mnogi ljudi za bilo kakvo pretraživanje. SEO optizimacija za Google je zbog toga usluga koja od vaše tvrtke može učiniti veliki proboj na tržište.

SEO optizimacija za Google
SEO optimizacija za pretraživač Google ključna je za uspjeh internetskog poslovanja

A što ona podrazumijeva? SEO je kratica od engleskog izraza Seach Engine Optimization, odnosno optimizacija za tražilice. S obzirom na planetarnu popularnost Googlea, većinom se svi fokusiraju upravo na optimiziranje za Google.

Kvalitetan sadržaj za početna točka

Iako postoje razni način kako možete optimizirati neku web stranicu u SEO svrhe, morate početi od kvalitetnog sadržaja. To uključuje vrlo dobro napisane tekstove koji prije svega moraju biti unikatni. Osim toga, moraju biti dobro formatirani, uključivati naslove i podnaslove, a sve kako bi Google algoritam takve stranice dobro indeksirao.

Video: Kako stvoriti sadržaj koji zauzima visoko mjesto u tražilici

Sve to s ciljem da uz dobru SEO optimizaciju nakon upisivanja neke ključne riječe (kratke ili duge), upravo vaša web stranica bude pri vrhu rezultata za to pretraživanje.

Prepustite optimizaciju web stranica stručnjacima

Imate li web trgovinu i Iako vam se možda čini kako SEO optimizacija web trgovine nije težak posao, bolje ga je prepustiti stručnjacima. Oni se služe brojnim metodama kojima će rangirati vašu web trgovinu što je bolje moguće i ispočetka izrade internetske stranice. Potrebno je shvatiti da ovo nije nimalo jednostavan proces i da je potrebno određeno vrijeme za neke opipljive rezultate.

A konačni rezultati će tako najviše ovisiti o dva parametra:

  • Sadržaju
  • Ključnim riječima

Važnost sadržaja smo opisali ranije. A što se tiče ključnih riječi, bolje se u početku odlučiti za neke manje popularne jer ćete se tako brže rangirati. Što je manja konkurencija, SEO optimizacija će biti jednostavnija i učinkovitija.

Iz iste kategorije: