Odabir dugotrajne LED žarulje za rasvjetu

Tražite najbolje rasvjetno tijelo za prostoriju i dvoumite se oko odabira kvalitetne i dugotrajne žarulje za rasvjetu? Tada je ovaj tekst namijenjen upravo vama, jer ćemo vas upoznati s prednostima LED rasvjete i zbog čega bi ona trebala biti vaš prvi izbor. Postoji nekoliko glavnih prednosti koje ona ima u odnosu na druge oblike rasvjete, a dovoljna potvrda njene kvalitete i učinkovite rasvjete je što je u svega nekoliko desetaka godina postala glavno rasvjetno tijelo čak i kod automobila.

Žarulje sa žarnom niti

Prve žarulje koje su proizvedene i koje su dugi niz godina osvjetljavale najveći broj prostorija su žarulje sa žarnom niti. Njihova glavna mana je bila što su proizvodile veoma neprirodnu boju svjetla, često su pregorijevale i trošile znatno više energije. Kod njih se električna energija pretvara u toplinu, koja zagrijava i žari žarnu nit i tek onda se proizvodi svjetlo.

To dovodi do male efikasnosti i glavni je razlog zbog čega ih LED žarulje mijenjaju u većini stanova. Osim toga, na njih utječe paljenje i gašenje, te im skraćuje vijek trajanja i nikako ne bi trebale biti vaš izbor za kupnju.

Pročitajte i sljedeći članakMalo elegancije u prostoru uz zanimljive lustere“.

LED žarulje imaju niz prednosti

Vijek trajanja čak do 50 tisuća sati, nesmetano paljenje i gašenje, bolje osvjetljenje prostorije i znatno manja potrošnja električne energije prednosti su kojima se LED žarulje mogu pohvaliti.

One su danas glavno rasvjetno tijelo svih novih građevina, a postale su standard čak i kod osvjetljavanja cesta. Jedina mana koju možemo navesti je nešto viša početna cijena, no na dugoročno one su isplativije od žarulja sa žarnom niti. Troše manje struje i nije ih potrebno često mijenjati, te ćete na dulji period plaćanjem nešto skuplje početne cijene, zapravo uštedjeti. Neki od najpopularnijih proizvođača LED žarulja su K-Light, Philips, Globo i Paulmann, a gdje ih kupiti po najboljim cijenama doznajte u nastavku.

Gdje kupiti kvalitetne i jeftine LED žarulje?

U trgovini Volino Svetila dostupan je širok izbor raznih rasvjetnih tijela. LED žarulje dostupne su u raznim varijantama i oblicima, te ćete zasigurno pronaći ono što vam je potrebno. Jednostavno odaberite žarulje koje želite naručiti, spremite ih u košaricu izvršite narudžbu. To je to! U svega nekoliko dana paket s naručenim proizvodima stići će do vas i možete uživati u kvalitetnom svjetlu koje će vam osvjetljavati svaki kutak stana (dnevni boravki, kupaonice, …).

Linearni ležajevi služe kao potpora dijelova motora koji se kreću

Pročitajte još jedan zanimljiv i informativan članak pod naslovom Linearni ležajevi su veoma bitni dijelovi strojeva.

Iz iste kategorije: