Termovizijski ciljnici su dio lovačke opreme

Ukoliko ste strastveni lovac koji lovu posvećuje puno svoga vremema, a kojem je kupnja novog dijela lovačke opreme uvijek užitak, možda je kupnja termovizijskog ciljnika dobar idući korak za vas. 

Naime, stručnjaci navode kako su termovizijski ciljnici jedan od najboljih i najpopularnijih komada opreme za lov te da s njima sigurno nećete pogriješiti. Ipak, dobro je napomenuti i da su oni prilično skup dio opreme te da ćete za njihovu kupnju morati izdvojiti i do nekoliko tisuća kuna.

Termovizijski ciljnik i noćni ciljnik

Unatoč tome što su termovizijski ciljnici jedan od najpopularnijih dijelova opreme za lov, možda biste prije kupnje ipak trebali malo razmisliti. Evo i koje su razlike u odnosu na noćne ciljnike:

  • pucanje iz termovizijskih ciljnika nije toliko jednostavno (oni zahtijevaju metu koja zrači nekom vrstom topline kako bi pomoću njih naciljali njezinu sredinu)
  • kupnja meta za njih nije tako jednostavna kao što je slučaj kod klasičnih noćnih ciljnika
  • termovizijski ciljnici su cjenovno nepristupačniji od klasičnih noćnih ciljnika

Primamljiva cijena lovačke opreme 

S obzirom da smo već naveli kako su cijene termovizijskih ciljnika prilično visoke, da se naslutiti kako kupnja ovog lovačkog dodatka privlačne i niske cijene nije baš najbolji izbor. Stručnjaci smatraju da se kvalitetan i dobar model ne može naći po cijeni manjoj od  2000 € te da biste trebali od svake kupnje jeftinijeg modela odustati. 

Termovizijski ciljnik - Night Pearl Fox 19 Hunt
Termovizijski ciljnik – Night Pearl Fox 19 Hunt

Ukoliko si ne možete priuštiti model od minimalno 2000 € bolje je da štedite dok ne skupite potreban novac i onda kupite kvalitetan ciljnik nego da kupite onaj nekvalitetan koji će vas na kraju koštati znatno više.

U korak s tehnikom i trendovima za lov

Želite li ipak biti u korak s trendovima u svijetu opreme za lov te si možete priuštiti termovizijski ciljnik, znajte da na raspolaganju imate veliki broj modela. Njihova cijena seže sve do 8000 € za najnovije i najsofisticiranije modele na tržištu. 

Video: Termovizijski ciljnik Night Pearl Scops 35 ELITE

Iako se cijene nekih od najkorištenijih modela kreću između 2000 i 3000 €, a onih najnovijih do 8000 €, to je ipak znatan pomak u odnosu na njihove cijene prije desetak godina. Tada je njihova cijena bila i do tri puta veća od današnje što je je mnogim lovcima utješan podatak. Na vama je samo da odaberete model koji će vam odgovarati i uživate u lovu.

Iz iste kategorije: